Inginerul pensionar Constantin Creangă este nominalizatul lunii mai la premiul “Libertatea presei pentru curaj”

Finalistul lunii mai în competiţia “Premiul libertatea presei pentru curaj” este inginerul pensionar Creangă Constantin. Domnia sa este cel care a obţinut anchetarea penală a judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru invalidarea Referendumului din 2012. După nenumărate plângeri, Curtea Supremă a decis că procurorii trebuie să cerceteze felul în care judecătorii CCR au decis revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, în 2012. “Am depus în total trei plângeri: prima la procurorul general, a două la şeful Secţiei Criminalistice din Procuratură şi a treia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (…) Matematic, eu am dovedit că s-a îndeplinit cvorumul în proporţie de 51,1%, deci votul cetăţenilor ţării din 2012 a fost valid”, a declarat Constantin Creangă, la Antena 3. Domnul Creangă a aşteptat, până în 2013, rezultatul referendumului, care i-a confirmat supoziţiile, că populaţia României este în scădere, respectiv românii sunt cu 200 000 mai puţini decât la referendumul anterior. A citit Constituţia şi a dovedit, prin calcule matematice, că a fost îndeplinit cvorumul în 2012. Apoi a redactat plângerile. “Nu mi-a fost frică. Ce puteau să-mi facă?” a întrebat retoric domnul Creangă, invitat într-una din ediţiile emisiunii Q & A, realizată de Alessandra Stoicescu.

“Sunt impresionat că Fundaţia Familia Voiculescu consideră că merit această nominalizare. Eu am făcut ceea ce am crezut că e drept, nu pentru premii. Va mulţumesc foarte mult!”, a spus domnul Constantin Creangă, când a fost informat că a fost nominalizat la Premiul LIbertatea Presei pentru Curaj.

Finaliştii lunilor anterioare la premiul „Libertatea presei pentru curaj” sunt profesor pensionar Alexandrina Chiţu, jurnaliştii Ovidiu Zara şi Dragoş Bota, precum şi scriitorul Daniel O. Bejan.

Concursul “Premiul Libertatea presei pentru curaj” continuă şi în lunile următoare. Aşteptăm pe aceeaşi adresa, [email protected], e-mail-urile dumneavoastră în care va autopropuneti pentru premiul sau înscrieţi persoane a căror activitate este adecvată exigenţelor acestei competiţii. Numele câştigătorului marelui premiu de 50.000 RON va fi anunţat pe 25 septembrie şi va fi ales din finaliştii fiecărei luni.