Lucia Hossu Longin, nominalizatul lunii august la “Premiul Libertatea Presei pentru Curaj”

Luna august aduce un nou nominalizat în competiţia “Premiul Libertatea Presei pentru Curaj”, iniţiativa a Fundaţiei Familia Voiculescu. Este vorba de o personalitate care nu mai are nevoie de vreo prezentare: Lucia Hossu Longin este omul de televiziune recunoscut pentru opiniile sale curajoase, exprimate atât verbal, cât şi prin intermediul cărţilor a căror autoare este sau a producţiilor de televiziune pe care le-a realizat. Seria de reportaje grupate în “Memorialul durerii” este doar un exemplu în acest sens.

Lucia Hossu Longin

A primit numeroase premii, pentru activitatea prodigioasă, între care menţionăm: Premiul Special al Uniunii Cineaştilor din România (U.C.I.N.) de două ori) Marele Premiu al Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (A.P.T.R.), Premiul pentru Memorie la Festivalul Internaţional M.I.P.A. 2000, Spania (Muestra Internacional de Patrimonio Arquitectonico), Premiul pentru cel mai bun documentar, la Festivalul Internaţional de la Carmona, pentru filmul „Memorialul Bucureştilor”, Diplomă şi Medalia Jubiliară „Cardinal Iuliu Hossu” – acordate de Biserica Română Unită cu Roma pentru obiectivitate şi curaj în promovarea adevărului prin jurnalism, Premiul pentru Documentar al U.C.I.N., pentru filmul „Janny Holt” (că producător)
Nominalizaţii până acum în cea de a două ediţie a Premiului Libertatea Presei pentru Curaj sunt Mirel Curea, Mihai Petean, Gheorghe Piperea, Radu Soviani, Adelin Petrişor şi Sorin Barbu. Doamna Longin este ultimul nominalizat al competitiei “Premiul Libertatea Presei pentru Curaj”. In septembrie, va fi anunţat câştigătorul acestui an, căruia îi va fi decernat premiul de 50 000 lei.