Nominalizatul lunii iunie la Premiul Libertatea Presei pentru Curaj este jurnalistul Mirel Curea

În Romania, există jurnaliști al căror nume este cunoscut de marele public pentru luările de pozitie curajoase, obiective, indiferent de consecințe. “Premiul Libertatea Presei pentru Curaj”, ajuns la cea de a doua editie, a fost fondat de familia Voiculescu tocmai pentru a populariza o astfel de atitudine.

mirel-curea

Pentru luna iunie, nominalizatul desemnat este Mirel Curea, jurnalist din “garda veche”, actualmente prim redactor șef adjunct la cotidianul Evenimentul Zilei, ziar la care s-a reîntors la 18 ani după ce a plecat de la “Bulina Roşie”. Premiul îi este acordat pentru opiniile curajoase si obiective, atitudinea fermă față de abuzuri, precum si pentru devotamentul față de profesia de jurnalist. Totodata Mirel Curea este unul dintre jurnaliștii cu o voce autoritară pe rețelele de socializare.

Mirel Curea a debutat, în 1990, la săptămânalul Zig Zag şi apoi a scris la revistele Expres şi Expres Magazin. În 1992, a început să lucreze pentru Evenimentul zilei, până la plecarea lui Ion Cristoiu din fruntea ziarului. Ulterior, a ocupat funcţii de conducere la cotidienele Naţional, Gardianul şi Adevărul.

Pâna în prezent, nominalizați la Premiul Libertatea presei pentru Curaj au fost Mihai Petean, Gheorghe Piperea, Radu Soviani, Adelin Petrișor și Sorin Barbu.

Nominalizările la Premiul Libertatea Presei Pentru Curaj au început în luna ianuarie 2016 şi vor continua până la finalizarea competiţiei, în august 2016. Aşteptăm în continuare e-mail-urile de recomandare a celor pe care consideraţi că îndeplinesc condiţiile de înscriere în această competiţie la adresa de e-mail: office@premiulibertateapresei.ro.

Mai multe amănunte despre desfăşurarea concursului pot fi găsite pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro. Vor există opt nominalizaţi, corespunzând fiecărei luni, iar numele câştigătorului premiului de 50 000 lei va fi anunţat pe dată de 25 septembrie 2016