Nominalizatul lunii mai la Premiul „Libertatea presei pentru curaj” este Sorin Alexandru Barbu, director general la cotidianul „Curierul de Vâlcea”

În cadrul celei de-a doua ediții a competiției „Libertatea presei pentru curaj”,  inițiativa aparținând Fundației Familia Voiculescu, a fost decis nominalistul lunii mai. El este Sorin Alexandru Barbu, director general al ziarului „Curierul de Vâlcea”.

director-curierul-de-valcea-2

„Curierul de Vâlcea”, fondat la 19 ianuarie 1990, este primul cotidian particular, independent apărut după Revoluția din 1989. Prima apariție a ziarului, coordonată de scriitorul Ioan Barbu, a avut loc pe 22 ianuarie 1990, continuând să apară timp de peste un sfert de secol, purtând deviza „Orice adevăr merită citit!”. Publicația îl are acum la conducere pe fiul scriitorului amintit, jurnalistul Sorin Alexandru Barbu, care a reușit să relanseze ziarul într-un format grafic și editorial nou și original. Nominalizarea se acordă pentru profesionalismul și rezistența în presa scrisă, în condițiile unei competiții acerbe, în care cele mai multe dintre publicații și-au încetat apariția în print.

Până in prezent, nominalizați la Premiul  „Libertatea presei pentru Curaj” au fost Mihai Petean, Gheorghe Piperea, Radu Soviani și Adelin Petrisor.

Nominalizările la Premiul „Libertatea Presei Pentru Curaj” au început în luna ianuarie 2016 și vor continuă până la finalizarea competiției, în august 2016. Așteptăm, în continuare, recomandări a pentru cei pe care îi considerați că îndeplinesc condițiile de înscriere în această competiție la adresa de e-mail [email protected] Mai multe amănunte despre desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro. Vor exista, în final, opt nominalizați, corespunzând fiecărei luni (ianuarie – august), iar numele câștigătorului premiului de 50.000 lei va fi anunțat pe dată de 25 septembrie 2016.