Radu Soviani, nominalizatul lunii martie la premiul Libertatea presei pentru curaj

Nominalizatul lunii martie la Premiul Libertatea Presei pentru Curaj, inițiativă a Fundației Familia Voiculescu, este jurnalistul Radu Soviani. El intră în cursa marelui premiu de 50 000 lei pentru curajul opiniilor jurnalistice exprimate, pentru analizele tăioase și precise pe teme economice si sociale, pentru spiritul critic și argumentele bine documentate, pentru atitudinea solidară cu cetățenii afectați de excesele sistemului bancar, ale asiguratorilor si ale unor instituții ale statului.

radu-soviani

Premiul Libertatea Presei pentru Curaj poate fi acordat tuturor celor care iau poziție public împotriva abuzurilor, care luptă împotriva unor acţiuni care ar fi avut drept consecinţe îngrădirea libertăţii de exprimare, care luptă împotriva unui sistem corupt și fac dezvăluiri importante în media scrisă, audio sau video referitoare la ilegalități.

Nominalizările la Premiul Libertatea Presei Pentru Curaj au început în luna ianuarie 2016 șivor continua până la finalizarea competiției, în august 2016. Așteptăm în continuare e-mail-urile de înscriere sau de recomandare a celor care considerați ca îndeplinesc condițiile de înscriere in aceasta competitie la adresa de e-mail [email protected] Mai multe amanunte despre desfasurarea concursului pot fi gasite pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro. Vor exista opt nominalizați, corespunzând fiecărei luni, iar numele câștigătorului premiului de 50 000 lei va fi anunțat pe data de 25 septembrie 2016.

Pana acum, nominalizatii care intra in cursa pentru marele premiu sunt Mihai Petean și Gheorghe Piperea.